Seminariet Mediespråk 2021

 

Seminariet Mediespråk är tillbaka våren 2021. På grund av rådande omständigheter ordnas årets seminarium helt och hållet på distans. I stället för ett enda seminarium kan du under våren delta i sex webbinarier där vi diskuterar aktuella teman. Mer information om evenemangen presenteras efter hand, men pricka in dessa datum i kalendern:

 

26.1: Att rapportera om sig själv
19.2: Nordiska nyhetsmedier i coronapandemin
11.3: Representation och rasism: Vem syns och hörs i de finlandssvenska medierna?
30.3: Att jobba på svenska i Finland när finskan och engelskan trycker på
23.4: AW med Alfred Backa
26.5: Bakom Vaccinkrigarna

 

Bakom Vaccinkrigarna

Vaccinmotståndets framfart har synts i Norden såväl som i resten av Europa och USA. För att ta reda på vad som ligger bakom vaccinmotståndet infiltrerade sig journalisterna Anna Nordbeck och Malin Olofsson i antivaccinrörelsen.

 

I över ett år utgav sig SVT-journalisterna Olofsson och Nordbeck för att vara ett vaccinkritiskt team som jobbade med en dokumentär om rörelsen. Det idoga arbetet resulterade i den tredelade dokumentärserien Vaccinkrigarna som visats på bland annat Svenska Yle.

 

I ett samtal med den grävande journalisten Jeanette Björkqvist pratar Nordbeck och Olofsson om hur det var att infiltrera sig i rörelsen och hur de själva påverkades av det.

 

Tidpunkt: 26.5 klockan 13.

 

För att delta i webbinariet anmäler du dig via e-postadressen mediesprak@sptnyheter.fi senast den 25 maj. I meddelandet uppger du namn och var du jobbar eller studerar. Dagen innan webbinariet skickas en Youtubelänk till din e-post.

 

Seminariet Mediespråk har ordnats sedan 2003.


Uppdaterad 7.5.2021